voyaki16 липня Конотоп відвідав голова Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту, генерал-лейтенант Микола Мальков. Почесний гість прибув до міста з нагоди святкування 70-ї річниці з дня формування 36-го об’єднаного загону Держспецтрансслужби, якому підпорядковуються 92-й окремий колійний загін та 337-й окремий загін механізації, що дислокуються в нашому місті. Особовий склад цих загонів бере активну участь у будівництві, відновленні транспортної інфраструктури держави, виконує роботи з благоустрою доріг і території, бере участь у загальноміських заходах, саме тому адміністрація Держспецтрансслужби вирішила відзначити ювілейну дату в Конотопі.

         Масштабне святкування відбулося на центральній площі міста. В урочистостях взяли участь міський голова Василь Дзед, заступник голови Конотопської РДА Віктор Суятінов та інші почесні гості, у тому числі ветерани Великої Вітчизняної війни та залізничних військ. Кращим військовослужбовцям вручили відзнаки, нагороди, почесні грамоти та подяки. Також були присвоєні  чергові військові звання.

Городяни та гості Конотопа мали змогу не тільки побачити військовий парад та насолодитися концертом, а й поспостерігати за роботою зразків техніки, яка знаходиться на озброєнні в Держспецтрансслужбі. Зокрема, військовослужбовці продемонстрували виконання нормативу по складанню рейко-шпальної решітки, підрозділ аварійно-рятувальних робіт – оперативне розгортання та дії на пожежі. А сили, які забезпечують охорону та оборону частини, транспортних об’єктів, продемонстрували свої вміння та навички з рукопашного бою. Приємним подарунком став виступ спеціально запрошених гостей – духового оркестру Чернігівського 8-го навчального центру Держспецтрансслужби України. Глядачі були у захваті, адже таке дійство проводилось у місті чи не вперше.