Цьогоріч у таборах відпочинку оздоровлено 47456 дітей, що складає 52% від загальної кількості школярів області та майже 86% від запланованого. Про це під час розширеного засідання обласної координаційної ради з оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей влітку 2011 року повідомив заступник голови облдержадміністрації Сергій Грицай.
За його словами, послугами відпочинку та оздоровлення охоплено особливу категорію дітей: 1412 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (78,05%); понад 5,5 тисячі дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей (77,54%); 842 дитини-інваліда, понад 6 тисяч талановитих та обдарованих дітей. 1217 дітей диспансерної групи оздоровлюються в усіх дитячих відділеннях центральних районних лікарень та Сумській міській дитячій клінічній лікарні.
Наразі триває друга тематична зміна у трьох наметових таборах «Сузір’я» на території Лебединського та Кролевецького районів. У рамках зміни заплановано охопити послугами відпочинку понад 200 дітей.
«Діти знаходяться під пильним наглядом вихователів та лікарів. До наметових таборів направляються висококваліфіковані спеціалісти, які мають педагогічну та медичну освіту. Діяльність таборів контролюється санітарно-епідеміологічною службою. Тож відпочинку малечі нічого не завадить», – підкреслив Сергій Грицай.
За його словами, з 14 липня розпочалася шоста зміна в Міжнародному дитячому центрі «Артек» та Українському дитячому центрі «Молода гвардія», де нині оздоровлюється відповідно 61 та 23 дітей із Сумщини. На сьогодні за межами області відпочили та оздоровилися 623 дитини.