115В рамках робочої поїздки до міста голова обласної державної  адміністрації Юрій Чмирь ознайомився з ходом будівництва пологового відділення ЦРЛ та зустрівся з працівниками Центральної районної лікарні.

Виступаючи перед медичним персоналом ЦРЛ Юрій Павлович повідомив, що наразі розпочалися ремонтні роботи по добудові будівлі пологового відділення. До кінця року заплановано утеплити фасад, вставити вікна, зробити дах, прокласти каналізацію та мережі водопостачання.

«Цей довгобуд стоїть з 1986 року, утім ми пообіцяли довести його до ладу і вже незабаром Конотоп отримає лікарню, де для новонароджених та їх мам будуть створені належні умови», – підкреслив Юрій Чмирь.

Окрім пологового будинку, планується облаштувати відділення дитячої поліклініки та діагностичний центр, який буде оснащений найсучаснішим обладнанням, зокрема томографом, мамографом, рентген-апаратом та апаратом ультразвукового дослідження.

Нове пологове відділення розраховане на 130 ліжко-місць та 240 відвідувань за зміну. Для завершення довгобуду з обласного бюджету виділено 15 мільйонів гривень. Поточний ремонт лікарні проводиться коштом міського бюджету в розмірі 109 тисяч гривень.

Присутній на зустрічі міський голова Василь Дзед подякував керівництву області і особисто губернатору за допомогу і підтримку в реалізації значимих проектів для міста, як то будівництво водогону на Загребеллі, облаштування дорожнього покриття по вулиці Деповській і добудови полового відділення Центральної районної лікарні.

В свою чергу Юрій Павлович відмітив бажання керівництва міста працювати для людей і пообіцяв надалі підтримувати ініціативи міської влади на реалізацію соціально значимих проектів.