55
    В рамках Всеукраїнського тижня правових знань, що проходить в Центральній міській бібліотеці ім. С.І.Пономарьова, 7 грудня відбулися правові читання «Його величність, Закон», які мали за мету ознайомити запрошених учнів 8-Б класу CШ №2 з правовими засадами виховання та захисту прав дитини.

Бібліотекар Ніна Супрунова наголосила, що рівноправність усіх громадян України, в тому числі й права дітей, законодавчо визначена Конституцією України. Правове виховання є важливою складовою частиною ідейно-політитичного та морального виховання молоді в дусі патріотизму, свідомого відношення до навчання, високої культури, нетерпимості до явищ, що суперечить нормам моралі та передбачає формування у підростаючого  покоління правової культури та правової свідомості.

Крім Конституції України, права дитини захищає найбільш універсальний міжнародний документ Конвенція про права дитини, – зауважила працівник читальної зали Любов Титаренко.

Для кращого засвоєння матеріалу, присутнім були запропоновані відео-ролики з історії виникнення та прийняття Конвенції про права дитини.

В читальній залі бібліотеки розгорнута книжкова виставка-інформація «Мовою законів», де представлена література по правах молоді.