22 лютого, під головуванням міського голови Дзеда Василя Івановича проведено 17 сесію Конотопської міської ради шостого скликання, на якій zvit miskogo golovu
було розглянуто 26 питань.

В роботі сесії прийняли участь 33 депутати міської ради, заступник Конотопського міжрайонного прокурора, секретар міської ради, керуючий справами виконкому, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів міської ради, представники засобів масової інформації.

Перш ніж перейти до розгляду питань, які виносились на сесію, депутати додатково включили два питання до порядку денного та, після обговорення і дискутування, зняли з розгляду питання про включення об’єктів комунальної власності до переліку об’єктів, що підлягають приватизації, для додаткового вивчення.

Сесія розпочалася із заслуховування звітів голів постійних комісій міської ради про роботу у 2011 році. Депутати заслухали та взяли до відома інформацію про роботу чотирьох комісій – з питань економіки, планування бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку міста (голова Щербань С.С.), постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту та зв’язку, підприємництва, торгівлі та надання послуг (голова Іваницький С.М.), постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, охорони навколишнього середовища (голова Сахно О.О.), постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, духовності, сім’ї та молоді, фізичної культури та спорту, засобів масової інформації (голова Бібик В.В.).

Основне питання, яке розглядалось на сесії – звіт міського голови Дзеда В.І. про діяльність виконавчих органів ради у 2011 році. В своєму виступі Василь Іванович зосередив увагу на основних здобутках минулого року та пріоритетних напрямках роботи на 2012 рік.

В ході сесії депутати затвердили звіт про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами Конотопської міської ради за 2011 рік, звіт про виконання міського бюджету за 2011 рік, зміни до міського бюджету на 2012 рік та програми економічного і соціального розвитку м.Конотоп на 2012 рік.

 Також було прийнято ряд програм – Програму зайнятості населення м.Конотоп на 2012-2014 роки, Програму розвитку редакції газети «Конотопський край» на 2012 рік, міську комплексної програми профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на 2012-2015 роки.

Розглянувши відповідне клопотання, депутати своїм рішенням надали дозвіл Конотопській міській організації Спілки ветеранів Афганістану «Саланг» на встановлення меморіальних дошок на фасадах будівель закладів освіти міста.

Крім того, було розглянуто та прийнято 10 рішень з питань земельних відносин.