Фестиваль Борщу – це сучасний, яскравий, інтерактивний кулінарний проект, відкритий конкурс-дегустація як для «любителів» так і для професіоналів кулінарного мистецтва. 9 травня вперше в нашому місті на центральній площі відбувся Фестиваль Борщу – торгова марка «Фестивалю Борщу» та «Свято борщу» є офіційно-зареєстрованими в Україні. Цього разу Фестиваль пройшов під назвою «Партизанський борщ на галявині».Організатор, ініціатор та ведучий проекту – відомий МС Юрась Красюк, ведучий всеукраїнських заходів «Таврійські ігри», «Червона рута», програми «Мелорама» на українському каналі «Інтер». Протягом 3 годин на святково оформленому майданчику у двох 100-літрових казанах місцеві команди «Водолей» (ресторанно-розважального комплексу «Водолей») та «17-й маршрут» (Конотопського ПТУ) варили борщ за своїми ексклюзивними рецептами. 800 порцій борщу роздали всім бажаючим – конотопським мешканцям та гостям міста – безкоштовно, та ще й додавали пампушку від конотопських спонсорів Фестивалю. Безкоштовна дегустація борщу відбулася після оцінки журі, до складу якого увійшли ветеран Великої Вітчизняної війни, партизан Микола Васильович Кабанов, президент студентського парламенту міста Оксана Хомченко, голова квартального комітету №7 Ольга Панащенко, приватний підприємець Ірина Резнік, методист міського будинку культури «Сучасник» Наталія Прокопець. М.В.Кабанов розповів присутнім про те, як і з чого варили борщ партизани у роки війни – так званий «Борщ з сокири». От же вердикт журі був наступним: перемогла дружба, бо ж борщ не буває не смачним! Команди підготували цікаву презентацію, навіть вдягнуті були стильно: студенти та викладачі професійного училищі – у військовому стилі, «водолїївці» – в блакитних головних уборах – вони не змінюють своєму бренду води. Рестораном-партнером, який допомагав менеджерам Фестивалю з Києву у підготовці овочів – виступив ресторан готелю «Україна» підприємства «Сігмус». Проведення Фестивалю борщу прикрашали виступи двох художніх колективів – народного хорового колективу «Рідна пісня» міського будинку культури «Зоряний» та гурт «Веселі музики» с.Шпотівка. Всі учасники команд отримали від ведучого Юрася дипломи «За смачний борщ, приготовлений на «Фестивалі борщу».
Присутні на святі мали змогу отримати заряд позитивних емоцій, куштуючи унікальну автентичну страву, відчуваючи буття і сучасність в традиції, ставлення до основи національної кухні – Борщу, страви, що символізує смак, здоров’я, добробут, домашній затишок, родину, справжні українські традиції.