Для високого рівня  вихованості і духовної культури особистості потрібне підґрунтя, духовний зв’язок з надбанням  попередніх поколінь. Цей зв’язок здійснюється через рідну мову, в якій генетично закладено код нації, код її духовної культури.

Поетичну акварель «А мова справді схожа на квітник» провела провідний бібліотекар центральної дитячої бібліотеки Тамара Литвиненко 19.02.2013 для учнів 6-7 класів спеціалізованої CШ №2. Вона розповідала про чудове явище людської мови та про її національне значення для духовного існування  народу та нації. Учні почули про здобутки української мовознавчої науки, цікаві факти з історії української мови та деякі її особливості.

Присутні мали змогу послухати вірші, прислів’я, гуморески, відчути красу і багатство рідної мови. Учениці 7 класу: Альона Третьяк та                       Юлія Ліфар читали вірші  українських письменників про  мову. Присутні переконалися, яка багата, яскрава та колоритна рідна українська мова, як живо і легко вона сприймається на слух.

Гарним доповненням до заходу стала книжкова виставка «Світ українського слова».

На закінчення заходу  Тамара Литвиненко закликала всіх пам’ятати, що ми – нащадки давньої, великої, героїчної, духовно багатої нації. Тож нехай срібно звучить у безмежжі майбуття наше розбуджене слово – вірний проводир на важких шляхах історії, запорука нашої гідності й незнищенності.