З 18 по 22 березня у дружній нам Болгарії проходили Дні культури України, в рамках яких було проведено цілу низку культурно-мистецьких заходів. У тому числі, й  вечір української поезії, котрий відбувся в Клубі болгарських письменників (м. Софія)  22 березня. У заході взяли участь українські поети Д. Павличко, Т. Зарівна та В. Давиденко, болгарські письменники, перекладачі, артисти, викладачі і студенти факультету слов’янської філології Софійського університету ім. К.Охридського, представники Міністерства культури Республіки Болгарія, української громади, ЗМІ.

На вечорі українською і болгарською мовами прозвучали вірші Т.Шевченка, а також Д.Павличка, М.Сингаївського, інших українських поетів. Власні твори декларували присутні українські автори. У виконанні болгарських солістів лунали українські пісні – «Чорнобривці», «Два кольори» та ін.

Присутній на заході посол України в Болгарії Микола Балтажі зазначив, що вечір української поезії завершує Дні культури України, які стали справжнім святом для болгарської громадськості, дали їй можливість краще познайомитись з українською культурою та сприяли поглибленню дружніх стосунків між двома народами наших країн.

Проте, для нас, конотопчан, цей творчий захід цінний ще й тим, що під час вечору української поезії в Болгарії письменник, журналіст та видавець із Мездри – міста-побратима Конотопа, Стефан Здравков розповів почесним гостям про конотопсько-мездринську дружбу, про талановитих конотопських майстрів слова та презентував Миколі Балтажі та Дмитру Павличку (на знімку) збірки конотопських авторів, видані у Болгарії за його особистого сприяння.

Отримавши цілу підбірку книг, посол Микола Балтажі та перший секретар посольства України в Болгарії Ярослав Німечко  подякували Стефану Здравкову  та усім жителям Мездри за відродження зв’язків з українцями та висловили сподівання, що побратимство між українськими та болгарськими містами буде продовжуватись та міцнішати.