27 березня під головуванням секретаря міської ради Башкирова М.О відбулося перше пленарне засідання 30 сесії Конотопської міської ради шостого скликання.

В роботі сесії прийняли участь 33 депутати міської ради, голова Сумської обласної ради Геннадій Михайленко, старший прокурор Конотопської міжрайонної прокурори Сергій Тищенко, керівники виконавчих органів міської ради, представники засобів масової інформації.

Відповідно до плану роботи міської ради на сесії повинен був заслуховуватись звіт міського голови, але у зв’язку з тим, що міський голова Дзед В.І. перебуває у відпустці, було прийнято рішення внести зміни до регламенту роботи тридцятої сесії та провести два пленарних засідання – перше пленарне засідання, на якому розглянути робочі питання, та друге пленарне засідання тридцятої сесії, на якому заслухати звіт міського голови після виходу його з відпустки.

В ході роботи сесії депутати прийняли необхідні рішення про внесення змін до міського бюджету та програми економічного і соціального розвитку міста на 2013 рік, затвердили міську програму забезпечення пожежної безпеки на 2013-2015 роки, рішення про реорганізацію Конотопської гімназії в навчально-виховний комплекс «Гімназія – мала академія наук», затвердили статут КП «Теплогарант» у новій редакції, ряд рішень з питань земельних відносин та інші.

Крім того, на пленарному засіданні депутатами були прийняті рішення щодо роботи депутатських комісій, створених на минулій сесії, про недовіру міському голові, про внесення змін до рішень міської ради від 17.11.2010 «Про умови оплати праці міського голови на період його повноважень» та від 28.12.2011 «Про структуру, чисельність апарату міської ради, її виконавчого комітету, відділів по забезпеченню діяльності виконавчих органів ради, виконкому, самостійних відділів, управлінь міської ради». Зазначені питання були включені до порядку денного більшістю голосів присутніх на сесії депутатів.