Питання, винесені на навчання, охоплювали великий спектр діяльності органів місцевого самоврядування, освіти, культури в місті.

Було роз’яснено положення Закону України «Про Державний реєстр виборців», присутні почули про проведення у місті загальноміських заходів відповідно до Програми організації та проведення фестивалів та святкових заходів в місті на 2013 рік, участь творчих колективів міста у обласних, всеукраїнських та міжнародних заходах, виконання  розпорядження міського голови від 22.12.2010  №342-р “Про інформування облдержадміністрації про події соціально-економічного та суспільно-політичного життя регіону”.

Цікавими і корисними для присутніх були доповіді начальника відділу освіти Конотопської міської ради Тетяни Шерудило «Про особливості Державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання у 2013 році», а також завідувача сектору торгівлі і побутового обслуговування відділу розвитку підприємництва та інвестиційної політики управління економіки Конотопської міської ради про основні засади правил торгівлі непродовольчими товарами.

Традиційно завершила навчання завідувач юридичного сектору міської ради Ірина Русіна інформацією про нове в законодавстві.

Провела навчання апарату заступник міського голови Валентина Кошевецька.