В суботу, 18 травня, біля Конотопського краєзнавчого музею зібралось близько сотні  байкерів для відкриття мотосезону-2013, який проходив за підтримки голови Сумської обласної державної адміністрації Юрія Чмиря. Даний захід вже став традиційним для нашого міста і з кожним роком збирає все більшу кількість учасників.

Перед виїздом байкерів благословили священнослужителі, кожного окропили святою водою. Преосвященніший Роман, Єпископ Конотопський і Глухівський побажав власникам двоколісної техніки правильного та свідомого шляху та подарував кожному ікону.

Заслухавши правила поведінки на дорозі, у супроводі екіпажів Державтоінспекції, колона мотоциклістів та скутеристів рушила маршем вулицями міста. Біля Меморіалу Слави та пам’ятнику афганцям учасники моторуху зупинялися, аби поклали квіти до підніжжя пам’ятників та хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих воїнів. Далі маршрут пролягав до Конотопського дитячого будинку-інтернату, де власники залізних коней зустрілися із дітьми, привезли їм багато ласощів та подарунків, а також організували справжнє свято – катання на мотоциклах. Кожна дитина мріє відчути радість руху, та ще й у супроводі поважних байкерів. Тож вихованці дитячого будинку з неприхованим захватом, міцно обхопивши руками широкі спини мотоциклістів, неслись на зустріч вітру на двоколісних конях. Декому наскільки сподобалась їзда на мотоциклах, що вони каталися по кілька разів. Насамкінець всі бажаючі сфотографувалися із мотоциклістами, і колона рушила далі.

По дорозі на байкерів із захопленням реагували перехожі, сигналили зустрічні авто. Самі ж мотоциклісти подбали, аби колона не створювала на дорогах проблем, їхали неспішно та злагоджено.

На аеродромі на учасників мотопробігу чекала насичена конкурсна програма, де кожен виявив себе із найкращого боку.

Отже, мотосезон у Конотопі відкрито. Тож іще раз нагадуємо власникам двоколісної техніки: будьте обачними на дорогах, дотримуйтесь правил безпеки та правил дорожнього руху. Успішної вам їзди!