za Sym4uny
На знак вшанування пам’яті тих, хто пройшов дорогами Великої Вітчизняної, хто назавжди залишився вірним військовому обов’язку, 27 – 28 липня 2013р. на території Кролевецького і Конотопського районів буде проведена військово-історична реконструкція «За рідну Сумщину! 1943 рік», присвячена 70-ій річниці визволення Сумщини від фашистських загарбників.

Під час даного заходу на реальних місцях бойових дій будуть відтворені події Великої Вітчизняної війни, що розгорталися після боїв на Курській Дузі у вересні 1943 року, та з яких розпочалося звільнення Лівобережної України.

Організаторами військово-історичної реконструкції «За рідну Сумщину!» є Конотопська міська громадська організація «Останній рубіж» і Молодіжна громадська організація «Киевский клуб «Красная Звезда», захід відбуватиметься за підтримки та сприяння Кролевецької та Конотопської державних районних адміністрацій. У даному заході беруть участь військово-історичні клуби та групи реконструкторів із України, Росії, Білорусії, Австрії.

План проведення заходу:

27 липня 

9-00 – показовий бій на околиці м. Кролевец

12-00 – мітинг пам’яті в с. Буйволово Кролевецкого р-на 

15-00 – мітинг пам’яті в с. Червоний ранок Кролевецкого р-на

28 липня 

10-00- форсування р. Сейм

12-00 – показовий бій на околиці с. Жолдаки Конотопського р-на

(висота біля братської могили радянських воїнів)

 

До уваги глядачів учасники військово-історичної реконструкції «За рідні Сумщину!» продемонструють епізоди бойових дій військ 60-ої Армії генерала Черняхівського Центрального Фронту  вересня 1943 року, головним тактичним завданням яких був прорив оборони ворога в напрямку Конотоп – Бахмач – Ніжин – Остер – Козелець і вихід до Дніпра північніше Києва.

Запрошуємо кролевчан і конотопчан, гостей Кролевеччини і Конотопщини 27 і 28 липня 2013р. разом із учасниками військово-історичної реконструкції «За рідну Сумщину! 1943рік» перегорнути героїчні та драматичні сторінки нашої історії.