ytog kult
Основна мета відзначення цієї дати – акцентування уваги влади, політиків, громадськості до проблем людини з обмеженими можливостями, її досягнень і проблем, реалізації її прав та свобод, включаючи і права на використання жестової мови, доступу до освіти та інформації.

Бібліотекарі Центральної міської бібліотеки ім.С.І.Пономарьова Тамара Куценко та Ніна Тимошенко 03.12.2013 організували і провели засідання клубу «Зустріч» на тему: «Лиш з добра і любові проростає колосся життя». Голова Конотопської територіальної організації УТОГ Вікторія Безпрозванна мовою жестів доносила розповідь бібліотекарів до присутніх.

З цієї нагоди в Центральній міській бібліотеці ім.С.І.Пономарьова та приміщенні Конотопської територіальної організації УТОГ була розгорнута книжково-ілюстрована виставка «З вірою і надією в майбутнє» та виставка декоративно-ужиткового мистецтва членів товариства глухих «Людина все може».

На цій виставці, присвяченій 80-річчю УТОГ, демонструвались вироби з дерева та сірників Івана Коротича; вишивані картини та плетені гачком серветки Ольги Стариченко, які випромінюють любов до життя, до навколишнього світу; мальовані олійними фарбами картини Олександра Чикалова, що зачаровують соковитістю фарб, оригінальністю сюжетів.  Ці творчі роботи  показують всім здоровим людям, що незважаючи на обставини долі, вони живуть, працюють, творять, перемагають.