VK_PISENNIJ_SIMVOL
До найбільших святинь будь-якого народу належить гімн. Це ті слова, та музика, які змушують нас підніматися при перших акордах, з трепетом у душі слухати мелодію, яка віднаходить найпотаємніші струни, кличе до високого і світлого.

Гімн України – це символ нескореності та самобутності нашого народу. Усі, хто хотів бачити Україну під своєю владою, забороняли гімн, знищували його друковані версії, нещадно карали та переслідували його виконавців.

З нагоди  200-річчя від дня народження автора музики Державного Гімну України Михайла Вербицького та у зв’язку з 150-ю річницею першого публічного виконання національного гімну «Ще не вмерла України і слава, і воля…», що відбулося 10 березня 1865 року, центральна міська бібліотека                 ім.С.І.Пономарьова  для учнів 11-Б класу  СШ №2 провела патріотичну годину «Пісенний символ України» .

Працівники бібліотеки  розповіли учням  про історію створення Державного Гімну України та нелегкий життєвий шлях авторів національного гімну Павла Чубинського та Михайла  Вербицького. Наголосивши на тому  факті, що слова нашого славня написані на Східній Україні, а музика – на Західній, виглядає символічно й служить незаперечним доказом нерозривної єдності українського народу. Зливши воєдино слова і музику, пісня надихала покоління борців за волю України. Нині головна пісня держави наповнилася новим змістом, адже цей твір є одночасно молитвою та патріотичним закликом, задушевною піснею та урочистим маршем, концентратом національної ідеї та згустком європейських цінностей.

На завершення заходу присутні виконали Державний Гімн України.