Віднедавна Державний реєстр виборців став на крок ближчий до громадян. Службою розпорядника Державного реєстру виборців Центральної виборчої комісії на офіційному веб-сайті ЦВК «Державний реєстр виборців» (http://www.drv.gov.ua/) розроблений та функціонує програмний ресурс «Особистий кабінет виборця».
Для цього слід зареєструватися на вказаному ресурсі та зробити відповідний запит, вказавши повністю свої ідентифікаційні персональні дані та відомості щодо виборчої адреси. Зареєструватися в системі можуть лише особи, які досягли 18-річного віку.

Через деякий час (2-3 робочі дні) на Вашу електронну адресу надійде повідомлення щодо результатів запиту, а саме: чи включені Ви до Державного реєстру виборців та де знаходиться Ваша виборча дільниця.

Персональні відомості виборців обробляються адміністраторами офіційного веб-сайту ЦВК у суворій відповідності до законодавства України про захист персональних даних.

Хочу звернути особливу увагу громадян України, яким виповнилося 18 років. Як показує практика, ця категорія виборців виявляється найчисельнішою в частині невключених до Реєстру. Це пояснюється зміною місця проживання у зв’язку з навчанням. Проте, мабуть, кожен випускник школи зареєстрований в соціальних мережах, тобто має доступ до Інтернету.

Отож, якщо у Вас виникатимуть питання щодо «Особистого кабінету виборця» або інші, пов’язані із Державним реєстром виборців, звертайтесь до відділу ведення Державного реєстру виборців Конотопської міської ради адресою: м.Конотоп просп. Миру, 8, каб. 305.

Закликаємо громадян, яким відомо про будь-які помилки, неточності в списках виборців звертатись у відділ ведення Державного реєстру виборців міської ради. Для цього не потрібно чекати настання виборчого процесу, звернутись до відділу можна вже зараз у робочі години.

При зверненні до відділу необхідно мати паспорт.