Кілька років тому Україна почала відзначати два свята – Міжнародний день сім’ї та День матері. Сім’я – місце,  яке призначене бути джерелом любові і  підтримки, захисту і радості, на жаль, перетворюється у місце нескінченних страждань і сліз,  де  руйнуються відношення, залишаються самотніми дорослі і  діти.  За статистикою 6 із 10 молодих сімей в Україні розлучаються. Причинами є непідготовленість до сімейних стосунків, економічні проблеми, алкоголічна  чи наркотична залежності та інше.

Але шлюб і сім’я мають  високий престиж, і люди не бажають залишатися самотніми. Українська сім’я сьогодні переживає нелегкі часи та потребує підтримки і  захисту.

Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 12.05.02015 по 20.05.2015 проведено інформаційно-просвітницьку роботу у рамках Міжнародного дня сім’ї та Дня матері:

– з учнівською та студентською молоддю проведено заняття з елементами тренінгу у Школі дошлюбних стосунків «Архітектори сім’ї», де головною метою було формування мотивації до відповідального відношення  щодо створення майбутньої сім’ї. Всі брали активну участь у вправах, мозкових штурмах, вчилися відрізняти тимчасову захопленість від кохання, у ході інтерактивних  бесід кожен мав можливість висловитися та отримати пораду. Зустрічі були пронизані допитливістю, бажанням дізнатися про секрети щасливих взаємостосунків, вірою у щасливе майбутнє молодих сімей.

На зустрічі з молодими сім’ями-студентами Конотопського політехнічного технікуму КІСумДУ молоді мами і татусі ділилися власним досвідом побудови сімейних стосунків і  враженнями про  радість батьківства.

На базі жіночої консультації у Школі відповідального батьківства з  вагітними жінками та членами їх сімей проведено заняття на тему «Пріоритет сімейних цінностей» – всі присутні брали активну участь у бесіді про «якість сімейних цінностей» та  створенні колажу «Моя сім’я».

У виправній колонії з особами, які відбувають покарання, проведено зустріч на тему «Все починається з сім’ї та матері». Піднімались болючі питання про спілкування у родині, втрату довіри та любові до самого себе і до ближніх фахівцями було  надано поради та рекомендації щодо відновлення стосунків з близьким оточенням.

15.05.2015 відзначали річницю Сімейного клубу «Щаслива родина», що створений на базі центру, на якій були присутні сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах:  члени багатодітних сімей,  малозабезпечені, одинокі матері, члени сімей, де є діти з функціональними обмеженнями, переселенці із зони АТО, дружини мобілізованих військовослужбовців, неповнолітні батьки, молоді сім’ї. У ході святкової зустрічі всі учасники отримали позитивні емоції від спілкування та подарунки до Міжнародного дня сім’ї.

Головною метою всіх заходів було привернути увагу кожного до двох  з найбільших цінностей в житті людини – сім’ї та любові.  Бо саме в них відкривається нескінченна цінність людської особистості, радість продовження себе. Усе це втілилося в такому соціальному інституті як родина, сім’я.