24 серпня в Конотопі біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбувся урочистий мітинг, присвячений 24-ій річниці Незалежності України. У заході взяли участь керівники міста, депутати міської ради та громадськість міста.

Виступаючи перед присутніми, міський голова Василь Іванович Дзед побажав конотопцям, щоб свято Незалежності принесло у наш спільний дім мир та любов, щастя і добро, порозуміння та злагоду. Також урочистою ходою учасники мітингу пройшли від пам’ятника Т.Г.Шевченку до пам’ятної дошки «Героям небесної сотні», де хвилиною мовчання вшанували пам’ять борців за Незалежність України та поклали квіти.

Напередодні, 23  серпня, в Конотопі на центральній площі міста в урочистій обстановці відбулось вшанування Державного Прапору України. У заході взяли участь керівництво міста, представники установ та організацій, представники молодіжних організацій та небайдужі мешканці міста.

З нагоди відзначення Дня Державного Прапора України міський голова Василь Іванович Дзед вручив нагрудні знаки «Учасник АТО» військовозобов’язаним Конотопського об’єднаного міського військового комісаріату, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у антитерористичній операції.