vyborrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrМісцеві вибори 25 жовтня 2015 року відбулися. Відбулися відповідного до нових вимог законодавства. Відділу ведення Державного реєстру виборців необхідно було не тільки уточнювати та виготовляти попередні та уточнені списки виборців та іменні запрошення, а й здійснювати передачу Центральній виборчій комісії інформації про місцезнаходження територіальних виборчих комісій, відомостей про рахунки, рішень про утворення одномандатних, територіальних виборчих округів, про зареєстрованих кандидатів та про результати виборів. Подібну роботу відділи реєстру виконували вперше, використовуючи нове програмне забезпечення. Поставлену задачу виконати вдалося.

Проте основна задача: це виготовлення повних та якісних списків виборців. Хотілося б подякувати усім без винятку засобам масової інформації, які інформували населення про необхідність перевірити свої персональні дані в Державному реєстрі виборців – це телеканали «Кон-такт», «Пульсар», газета «Конотопський край», та особливо кабельний оператор «Зурбаган».

До попередніх списків виборців було включено 64105 громадян, до уточненого списку на звичайних виборчих дільницях – 64007 виборців, 936 громадян мали, відповідно до даних Державного реєстру виборців відмітку «нездатний самостійно пересуватись», тобто мали законне право на забезпечення голосування на дому.

Щоб виборці, які працюють, мали змогу звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців у зручний для них час, було забезпечено роботу у вихідні та святкові дня протягом жовтня. Звернулись до відділу, і не виявили неточностей в інформації про себе понад 150 осіб. 62 громадянам довелося писати заяви про включення або про зміни в персональних даних громадянам. З них: 24 заяви про включення, 12 заяв про виправлення неточностей в персональних даних виборця, 26 заяв про приведення у відповідність виборчої адреси.

Після закінчення голосування відділ отримує від дільничних виборчих комісій інформацію про виправлення технічних опечаток, які робили члени дільничних комісій. Ця інформація буде перевірена у Державній міграційній служби або в органах юстиції, і ті недоліки, що містилися в уточненому списку виборців будуть усунуті.

Хотілося б, подякувати всім, хто долучився до роботи з контролю за якістю виборчих списків, хто надавав в оперативному порядку конкретну інформацію про неточності, що дозволило своєчасно усунути помилки. А тих громадян, хто помітив помилки, проте не повідомив дільничну виборчу комісію або відділ ведення Державного реєстру виборців, проінформувати про це, щоб уникнути подібної ситуації в майбутньому. Наша адреса: м.Конотоп, проспект Миру 8, кабінет 305 (ІІІ поверх адмінбудівлі міської ради). При собі мати паспорт або документ, що підтверджує зміни в персональних даних.