Одним із пріоритетних напрямів освітньої роботи дошкільних навчальних закладів в 2015-2016 навчальному році є патріотичне виховання у контексті розвитку духовного потенціалу особистості дитини дошкільного віку.

Щоб повернути духовні скарби наших прадідів, педагоги Конотопського дошкільного навчального закладу №11 «Вітерець» змалечку допомагають дітям пізнавати звичаї та обряди свого народу, збагачують мову скарбами усної народної творчості, виховують національну самосвідомість.

Традиційними стали в садочку свята та розваги на тему українського козацтва. 11 листопада 2015 року в Конотопському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №11 «Вітерець» пройшла розвага для старших дошкільнят «Веселі козачата». В цікавій пригодницькій формі малята дізналися про історію виникнення та традиції українського козацтва, пройшли випробування на швидкість (естафета «Вершники»), та влучність, визволяли товаришів з «полону», а також підтримували бойовий дух запальними українськими таночками та піснями. Пан Отаман, який завітав до малят посвятив хлопчиків у «Справжні козаки». Розвага пройшла в атмосфері дружби та радості. Діти отримали велике задоволення та гарний настрій.