3 березня 2016 року працівники  центральної міської бібліотеки імені С.І.Пономарьова  підготували та провели для  студентів   медичного училищаpoet11  поетичний вечір «Безсмертної слави поет» з нагоди 202-ї річниці від дня народження славетного сина України – великого поета і художника Тараса Григоровича Шевченка.

Захід розпочався подорожжю Шевченківськими дорогами. Бібліотекарі розповіли студентам про життєвий і творчий шлях генія, мислителя,  пророка – людину незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Для українців Шевченко не просто геніальний поет, він  –  наша совість, наш порадник, наша найбільша правда. Ми вчимося в нього мудрості, любові до рідного краю і народу. Навчаємося бути чесними й справедливими, гуманними й порядними.

Присутнім був запропонований до перегляду відеоролик  «Тарасова любов», створений  працівниками  бібліотеки. Продовжився святковий захід вікториною, запитання якої стосувалися творчості Тараса Шевченка та його біографії. Молодь активно відповідала  на питання вікторини.

Присутні мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою «Дивосвіт Шевченкового слова».