Великдень – одне з найвизначніших народних гулянь, яке впродовж багатьох тисячоліть займає одне з найпочесніших місць серед календарних свят, що має свої традиції та 13100727_612504828917380_3647676264808112721_nритуали. А найголовнішим символом даного свята є виготовлення великодніх пасок та розфарбування яєць, що в народі мають назву крашанки чи писанки. А їх виготовлення криє в собі священне таїнство.

Напередодні пасхальних свят міський будинок культури «Сучасник» підготував своїм вихованцям справжній великодній подарунок: на базі будинку культури відбувся майстер-клас з виготовлення писанок та великодніх композицій. На початку заходу Валентина Тищенко, керівник любительського об’єднання «Арт-студія «Рукавичка», привітала вихованців з наближенням світлого свята Христового Воскресіння та розповіла вихованцям легенду про походження писанок та крашанок.

Потім вихованці приступили до розмальовування заготовлених заздалегідь яєць. Опісля Валентина Петрівна розповіла та продемонструвала технологію виготовлення яєць-мотанок, а учасники майстер-класу залюбки приступили до їх виготовлення.

По закінченню майстер-класу вихованці презентували свої  вироби та розповіли, що саме вони намагалися відобразити у своїх роботах.