13087470_612509098916953_8896056408553097730_nКонотопські правоохоронці затримали двох 30-річних товаришів. І якщо один з них вживав наркотики, інший, щоб допомогти товаришу, надавав йому своє житло для виготовлення та вживання опія ацетильованого. Покарання нестимуть обидва. От тільки один з них відбувся лише штрафом, інший же може опинитись за гратами на найближчі п’ять років.

Біля під’їзду однієї з багатоповерхівок працівник поліції побачив чоловіка, який одразу привернув до себе увагу. Коли підійшов ближче до незнайомця, той став помітно нервувати. Окрім того, що він перебував «під кайфом», в його пакеті полісмен виявив посуд та інгредієнти, необхідні для виготовлення та вживання наркотичного засобу.

 

Чоловіка одразу направили до відділу поліції. Він розповів, що протягом тривалого часу вживає наркотики. Оскільки проживає з родиною та не має можливості виготовляти наркотичні засоби вдома, час від часу приходить до квартири свого знайомого, де й готує та вживає наркотичний засіб опій ацетильований.

 

Правоохоронці швидко розшукали та допитали того самого знайомого затриманого. Ним виявився 30-річний приятель чоловіка, який зізнався, що протягом двох останніх місяців його товариш дійсно готував та вживав наркотики у нього вдома.

 

Так, обидва товариші понесуть покарання. І якщо першого підозрюваного працівники поліції притягли до адміністративної відповідальності за п.1 ст 44 КУпАП за «Незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах», в результаті чого той сплатив штраф розміром 510 гривень. У відношенні іншого за організацію або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.317 Кримінального кодексу України. За допомогу приятелю за гратами може  опинитись на найближчі п’ять років.

Сектор комунікації ГУНП в Сумській області