2222222222222222227 травня 2016 року під головуванням секретаря міської ради Багрянцевої Олени Юріївни відбулось чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якій були розглянуті питання щодо захисту прав дітей.

В результаті розгляду питань вирішено:  підготувати до Конотопського міськрайонного суду позов про відібрання дітей Т. у матері без позбавлення останньої батьківських прав у зв’язку з тим, що залишення дитини у неї на виховання є небезпечним для життя, здоров’я та морального виховання дітей, затвердити висновки служби міської ради у справах дітей щодо позбавлення батьківських прав громадян Ш. та А., направити клопотання до Конотопського відділу Головного  управління національної поліції України в Сумській обл.. щодо притягнення до адміністративної відповідальності громадянок К. та Б. за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Члени комісії з питань захисту прав дитини приймали рішення на підставі представлених на їх розгляд документів, інформації доповідачів, запрошених.

На комісії були присутні представники відділу освіти міської ради, міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сектору юридичної роботи міської ради, управління соціального захисту населення міської ради, відділу ювенальної превенції Конотопського відділу національної поліції України в Сумській області, дитячої поліклініки КЗ  «Конотопська центральна лікарня ім.академіка Михайла Давидова».