image161633545Сьогодні — одне з найбільш шанованих свят Українського церковного і національного календаря, день вшанування Покрови Пресвятої Богородиці. Сьогодні — День зброї, День козацтва, День захисника України та День створення Української Повстанської Армії, яка присягнула на вірність Україні 14 жовтня 1942 року. Вояки УПА боролися за незалежність рідної землі з червоною радянщиною та коричневою чумою, відстоюючи інтереси України.

Сьогодні ми в стані війни. Україна відстоює незалежність зі зброєю в руках, гинуть наші воїни. Ми по іншому відчуваємо значення і дух свята Покрови Пресвятої Богородиці, аніж у мирні роки. Бо понад усе прагнемо, щоб небесна покровителька захистила наш край та всіх українців.

Сьогодні ми вшановуємо покоління воїнів, борців, героїв. Вшановуємо солдатів і офіцерів. Вшановуємо всіх тих, хто причетний до високого звання – Захисника України, звання єдиного для всіх. Вони віддавали свої душі під Покров Богородиці. Вони присвячували Їй свої перемоги. Вони боролись за те, щоб під Господнім благословенням міцніла і розвивалась наша країна. Сьогодні ми молимось за мир їхнім душам. Сьогодні ми молимось за мир душам героїв Небесної Сотні і воїнів та всіх загиблих воїнів, що боролися за незалежність України. Низький уклін за їх жертву. Вічна їм Слава!

Вітаю усіх з днем Покрови Богородиці, з Днем Захисника України, Днем козацтва, Днем створення Української Повстанської Армії, Днем українських військових перемог! Від щирого серця бажаю щастя, здоров’я, родинної злагоди, оптимізму і миру! Нехай це свято відважних і мужніх людей завжди буде мирним і радісним, а любов до України й людська шана надихають на нові звершення у благородній справі служіння рідному народові! Слава захисникам України!

Слава Українській Нації!

 

З повагою, міський голова Артем СЕМЕНІХІН