GFlNv5HlJzQЗ 4 червня в місті розпочали роботу волонтери проекту «Будуємо Україну разом».
Протягом вже майже двох тижнів молодь, що завітала до нашого міста з усієї України, та місцеві волонтери робили ремонти в двох родинах, де виховуються діти-інваліди, у багатодітній та малозабезпеченій родині, а також обладнали громадські простори на місці відпочинку містян біля озера «Кандибина». Були встановлені креативні лавки та місця для засмагання, влаштували в центральному парку куточки для любителів книги, де кожен зможе обміняти вже прочитану книгу на нову абсолютно безкоштовно, надали суттєву допомогу в ремонті паркур-майданчка,  розмалювали графіті місцевий трамвай та розмістили малюнки соціальної реклами на стіні стадіону «Юність». Також допомогли відремонтувати кілька приміщень ІПТКІСумДУ.
«БУРівці» не обмежуються будівельними роботами: волонтери також проводять зайняття з дітьми конотопських пришкільних таборів, а також сиротами та дітьми з інвалідністю.
У другій половині дня на активістів чекає культурно-освітня програмя. У понеділок це знайомство з містом та його історією під час відвідування наших музеїв та екскурсії по місту, у вівторок увесь табір вийшов у місто та проводив відкритий захід «БУР Talks», під час якого конотопчани та гості міста могли разом поспілкуватися на теми сучасної освіти, подорожей та можливостей для молоді. У середу активісти табору також спільно з місцевими жителями зібралися на стадіоні «Локомотив» та грали у спортивні ігри, а цієї середи разом з командою «Artmotion»  провели показові заняття з паркуру в центральному парку «Юність», вечорами четвергів волонтери мали змогу покататися на байдарках річкою, а щоп’ятниці відвідували з екскурсійною поїздкою місто Батурин.
Минулої суботи активісти доєдналися до проведення у місті фестивалю «Узвар-фест», а цієї суботи на всіх бажаючих чекає креативний пікнік о 15:00 на пляжі “Кандибіне”:  у програмі: ігри, музика, волейбол, фрізбі та ватра!