06 грудня 2018 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Будь-який харчовий продукт має супроводжуватися інформацією про нього. Інформація має бути точною, достовірною, зрозумілою та міститися безпосередньо на упаковці або етикетці.
Обов’язковою для надання є така інформація:
  • назва продукту, перелік інгредієнтів та їх кількість;
  • інгредієнти, що спричиняють алергію або непереносимість;
  • кількість продукту в установлених одиницях виміру;
  • мінімальний термін придатності або дата «вжити до»;
  • будь-які спеціальні умови зберігання та/або використання;
  • найменування та місцезнаходження оператора ринку або імпортера; країна або місце походження ;
  • інструкції з використання;
  • фактичний вміст спирту у напої ;
  • інформація про поживну цінність.