06 грудня 2018 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
Будь-який харчовий продукт має супроводжуватися інформацією про нього. Інформація має бути точною, достовірною, зрозумілою та міститися безпосередньо на упаковці або етикетці.
Обов’язковою для надання є така інформація:
- назва продукту, перелік інгредієнтів та їх кількість;
- інгредієнти, що спричиняють алергію або непереносимість;
- кількість продукту в установлених одиницях виміру;
- мінімальний термін придатності або дата «вжити до»;
- будь-які спеціальні умови зберігання та/або використання;
- найменування та місцезнаходження оператора ринку або імпортера; країна або місце походження ;
- інструкції з використання;
- фактичний вміст спирту у напої ;
- інформація про поживну цінність.