09
 
Голова облдержадміністрації Юрій ЧМИРЬ очолив оперативний штаб з ліквідації наслідків надзвичайної події, що сталася неподалік села Скрягівка Тростянецького району

28 січня, о 17:15, зійшли з рейок 27 (із 42) вагонів вантажного потяга, в якому перевозилися будівельні матеріали, продовольчі товари та хімічна продукція.

Як повідомив у ході прес-конференції голова облдержадміністрації Юрій ЧМИРЬ, на місці події було створено оперативний штаб з ліквідації наслідків аварії, працювала оперативна група територіального управління МНС в Сумській області, підрозділи 2-го спеціального регіонального центру швидкого реагування міста Ромни, оперативно-рятувальна служба Тростянецького району, залізничники. На разі встановлюються причини аварії.

Тимчасово рух залізничного транспорту було організовано за резервною схемою – через станції Бахмач (Чернігівська область) і Ромодан (Полтавська область).

За словами голови облдержадміністрації, найближчим часом наслідки аварії буде усунено, а рух поїздів у звичному режимі – відновлено.