0008Стало вже доброю традицією на початку кожного року нагороджувати стипендією голови обласної державної адміністрації кращих із кращих учнів області. 17 лютого 2012 року в актовій залі Української академії банківської справи голова облдержадміністрації Юрій Павлович Чмирь  зустрічався з юними даруваннями Сумщини, аби вручити стипендії й дипломи найкращим учням області, переможцям олімпіад, турнірів, конкурсів, спортивних змагань. Серед 44 кращих учнів області – чотири учні із загальноосвітніх навчальних закладів нашого міста:

– Пластовець Наталія, учениця 10 (6) класу  Конотопської гімназії, яка з 2009 року є постійним учасником Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики та англійської мови, так у  цьому навчальному році Наталія виборола два І місця на ІІІ етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики й англійської мови.

 – Деняк Євгенія, учениця 10 (6) класу Конотопської гімназії,  яка  є постійним учасником і переможцем  різноманітних інтелектуальних змагань. У цьому році отримала  два ІІІ місця в ІІІ етапі  Всеукраїнських учнівських олімпіад з математики та української мови і літератури.  Євгенія є ведучою місцевої дитячої телестудії «Кон-такт», у 2010 році – дипломантом Міжнародного дитячого, молодіжного фестивалю аудіовізуальних мистецтв «Кришталеві джерела», 2011 рік – ІІ місце в ІІІ Міжнародному телевізійному фестивалі «Дитятко».

– Головань Євгеній, учень  9  класу Конотопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11, вихованець Конотопської ДЮСШ Михайла Маміашвілі. Учень має І спортивний розряд, І місце у першості області з лижних гонок серед команд ДЮСШ (2010 – 2011 рр.),  І та ІІІ місця  Кубку України  з лижоролерів (2011 р.), І місце на Всеукраїнських змаганнях з лижних гонок (2010 р., золота медаль).

Демиденко Микола, учень  10  класу Конотопської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №, у 2011-2012 навчальному році  у складі команди школи брав участь в VІІ Всеукраїнському турнірі юних економістів м. Суми. Навчається в Малій академії наук України, де став переможцем ІІ етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Демиденко Микола є неодноразовим переможцем ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з економіки, таr в 2012 році він посів ІІ місце в ІІІ етапі та І в ІІ етапі олімпіади з економіки. У серпні 2010 року брав участь у Міжнародному польсько-українському проекті в м. Стегна (Польща), у липні 2011 року – участь у міжнародному українсько-американському проекті «Табір виживання» в  с. Яворів Косовського району.

Свято залишило незабутнє враження у дітей. Сподіваємось, попереду в представників молодої інтелектуальної та спортивної еліти Конотопа – підкорення нових, не менш високих вершин, нові перемоги і звершення, тож побажаймо їм подальших успіхів, творчих злетів та перемог.