vustavka chopnobul
Чорнобиль…Чорний біль нашої землі, і скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи. Наша пам’ять  знову і знову повертається до квітневих днів 1986 року.

24 квітня 2012 року в приміщенні Конотопського міського краєзнавчого музею ім.О.М.Лазаревського відбувся вечір-реквієм «Чорнобильська трагедія: погляд через роки», приурочений до 26-ї річниці з дня Чорнобильської трагедії.

На свято завітали учні міської гімназії, ЗОШ №9 та ЗОШ №5 , представники ЗМІ.

Наукові співробітники музею Н.В.Несвідоміна та І.М.Капустіна розповіли про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства, яка сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Почесними гостями на вечорі були: Немировець Василь Григорович –полковник у відставці, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС; Петренко Надія Пилипівна – місцева поетеса, член Національної Спілки письменників України, автор поетичних збірок та співавтор колективних; Федір Васильович Рижий – місцевий поет, член літературної студії «Джерела».

Учні 6 класу СШ №2 підготували для  присутніх літературну композицію, в якій відтворено  події моторошних днів Чорнобильської трагедії.

Наприкінці  зуcтрічі учні мали змогу переглянути кінофільм  «Чорнобильська катастрофа. 1986 рік», ознайомитись із книжковою  виставкою «Біль нашої планети».