15 квітня в приміщенні міської ради відбувся брифінг щодо ситуації з отруєнням дітей у дитячих садочках «Теремок» та «Золотий ключик». В ньому взяли участь  Тетяна Миколаївна Шерудило – заступник міського голови; Ольга Віталіївна Беспала – начальник відділу освіти Конотопської міської ради; Олена Віталіївна Романюк – начальник Конотопського міського управління Держсанепідемслужби у Сумській області; Сергій Миколайович Сегида – Конотопський міжрайонний прокурор; Павло Іванович Карабута – начальник Конотопського МВ (з обслуговування м. Конотоп та Конотопського району) УМВС України в Сумській області; Валерій Васильович Сутулін – т.в.о. головного лікаря КЗ «Конотопська ЦРЛ ім. ак. М.Давидова»; Раїса Миколаївна Федченко – заступник головного лікаря КЗ «Конотопська ЦРЛ ім. ак. М.Давидова». Відповідальні керівники детально проінформували представників засобів масової інформації про ситуацію, що склалася в дитячих садочках. Зокрема Валерій Васильович Сутулін детально проінформував про хід обстеження дітей, що звернулися за допомогою та тих, що перебували в садочку в день отруєння. Раїса Миколаївна Федченко надала детальну інформацію про кількість звернень до лікарні, загалом 109 дітей звернулися до медичних закладів з симптомами отруєння, з них 30 було госпіталізовано, на сьогодні в лікувальних закладах залишається 10 дітей. Та наголосила на тому, що завдяки швидкому повідомленню керівництва садочків про виникнення проблеми ніхто з дітей в тяжкому стані не знаходився, всім вчасно було надано необхідне лікування, також всіх дітей, що були того дня в садочках та не виявили симптомів отруєння також було комплексно обстежено. Олена Віталіївна Романюк детально роз’яснила: які саме заходи були застосовані Конотопським міським управлінням Держсанепідемслужби у Сумській області для того, щоб визначити збудник та причину  захворювання, та не допустити поширення інфекції. Та повідомила, що у взятих аналізах у працівників та постраждалих дітей виявлено носії золотистого стафілококу, взяті проби сирої продукції відповідають визначеним нормам. Проте наразі всі повторні результати досліджуються.

Представники правоохоронних органів повідомили, що було відкрито кримінальне провадження за статтею 197 Кримінального кодексу України «Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей» проводяться слідчі дії. Справа знаходиться на  особистому контролу міністра внутрішніх справ України та прокурора Сумської області.

«Міська влада та відділ освіти зацікавлені в об’єктивному визначенні винних в отруєнні. Вся наявна інформація відкрита, в дитячих садочках проведені батьківські збори щодо роз’яснення ситуації батькам. Паніки немає, садочки працюють в штатному режимі, з певними змінами в меню, що рекомендовані держсанепідемслужбою» – зазначила заступник міського голови Тетяна Миколаївна Шерудило.