67         За приростом промислового виробництва Сумщина увійшла в десятку лідерів загальнодержавного рейтингу

         Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Чернявський під час засідання ради директорів промислових підприємств при Сумській обласній державній адміністрації.

         «Виконання Програми Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА «Україна для людей» та Стратегії «Нова Сумщина-2015» дало змогу за рік досягнути суттєвого зростання промислового виробництва та позитивної динаміки розвитку економіки області», – наголосив Віктор Чернявський.

         «Попит на сумську продукцію зріс як в Україні, так і в світі. За 9 місяців 2011 року промислові підприємства області  реалізували продукції на 12,8 мільярда гривень, що на 28% перевищує показник відповідного періоду 2010 року», – повідомив начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Сергій КРЕСТЕНКОВ.

         Спостерігається позитивна динаміка щодо наповнення бюджетів. За 9 місяців до державної казни від промислових підприємств Сумщини було перераховано 3,9 мільярда гривень, що майже вдвічі більше, ніж за відповідний період 2010 року, поінформувала заступник начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Олена БАТРАЧЕНКО.

         Завдяки нарощуванню виробництва на промислових підприємствах Сумщини у поточному році планується отримати власних та закріплених доходів до зведеного бюджету області 1,5 мільярда гривень,  що в 1,2 раза більше, ніж за відповідний період минулого року, зауважила посадовець.

         Успіхи в промисловому комплексі області дозволять нам у наступному році збільшити обсяги виробництва та реалізації продукції, наголосив Віктор Чернявський.

         У 2012 році передбачається наростити виробничі потужності промислових підприємств на 5,7%. Найбільше зростання очікують в хімічній та нафтохімічній промисловості (+10%), машинобудуванні (+8%), виробництві готових металевих виробів (+6%), харчовій промисловості (+5%).

         У ході засідання голова Сумської обласної громадської організації «Батьки онкохворих дітей-інвалідів» Людмила РАЗУМОВА звернулась до директорів промислових підприємств із закликом долучитися до благодійної акції «Подаруй життя», мета якої спільними зусиллями зібрати близько 1,5 мільйона гривень для придбання сепаратора крові, який є конче необхідним для порятунку онкохворих дітей.

         Ради директорів промислових підприємств при Сумській обласній державній адміністрації підтримала проведення акції на підприємствах та закликала керівників підприємств регіону долучилися до благодійного заходу.

Прес-служба ОДА