На виконання доручень Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА в області буде завершено будівництво низки медичних об’єктівmeducina cymu

 Про це йшлося у ході засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації, яка відбулася на базі обласної дитячої клінічної лікарні.

До кінця 2012 року планується здати в експлуатацію 2-у чергу обласного психоневрологічного диспансеру, Охтирську центральну районну лікарню, пологовий будинок та дитячу поліклініку в Конотопі.

«Завдяки підтримці Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА, особистому сприянню голови обласної державної адміністрації Юрія ЧМИРЯ медицина Сумщини прямує до європейських стандартів», – зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Тамара Іщенко.

За її словами, за останній рік медична галузь регіону значно модернізувалася, відчувається покращення матеріально-технічної бази лікарень, де встановлене сучасне обладнання.

«У нас є все необхідне, аби Сумщина була у першій десятці областей України за рівнем медичного обслуговування населення», – переконана посадовець.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Петро ПАВЛЮК повідомив, що цьогоріч фінансування галузі збільшено на 150 мільйонів гривень у порівнянні з 2011 роком.

«Губернатор Сумщини Юрій Чмирь велику увагу звертає саме на модернізацію медичної галузі. Завдяки його зусиллям область отримала два діагностичні центри – у Сумах та Шостці, триває зведення лікарень, які досі вважалися довгобудами. Усе це робиться для комфорту та захищеності людей», – підкреслив Петро Павлюк.

За його словами, в області реалізується національний проект «Нове життя», ініційований Президентом України, що передбачає оснащення за останнім словом медицини обласного перинатального центру. Актуальним є створення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Нині в області діє два таких центри – в Роменському та Конотопському районах.

Реальне покращення медичного обслуговування відчувають і юні пацієнти обласної дитячої клінічної лікарні та їх батьки.

«Тут створені умови, дійсно, європейського рівня. Ми перебуваємо у зручних та комфортабельних палатах, що надзвичайно важливо при тривалому лікуванні, адже відчуваєш себе, ніби вдома. У таких умовах діти швидше одужують», – зазначила Любов ЖАБОТИНСЬКА, яка знаходиться з сином у гематологічному відділенні.

«У лікарні створені прекрасні умови для пацієнтів, придбане сучасне обладнання. До того ж, тут працюють лікарі, які є справжніми професіоналами», – наголосила Ольга ЛАЗАРЕНКО, яка разом із дворічним сином перебуває у хірургічному відділенні закладу.