zvit dmw2
22 березня 2013 року своїм творчим звітом підводила підсумки навчально-виховної роботи Конотопська дитяча музична школа № 2. На даний час контингент школи складає 228 учнів, яких виховують 26 фахівців за напрямками: фортепіано, народні інструменти, струнно-смичкові та духові інструменти, фах сольного співу та музично-теоретичні дисципліни. За час свого існування школа зростила 611 випускників, 97 з яких обрало музику своєю професією. Але показовою була саме концертна програма учнів та викладачів дитячої музичної школи №2, яка радувала глядачів різнобарвністю жанрів, стилів та музичних напрямків.

Розпочинаючи звітний концерт школи, директор Тетяна Паренаго зазначила, що в закладі працюють декілька творчих колективів, які об’єднують учнів та викладачів в колективному музикуванні.

Вислів Антуана Сент-Екзюпері: «Вчитель повинен бігти поруч з учнем та вказувати йому дорогу» актуальний в навчальному процесі закладу,  про що свідчать сольні виступи учнів різних фахових дисциплін: Ілони Борисенко, Євгена Козловського, Катерини Петрушенко, Нікіти Іщенко, Катерини Нікітіної, Тетяни Грішиної,  Давида Устимчука, Антонія Ніколаєнко, Агнії Дуниліної, Владислава Власкова, Романа Єфімова,  Богдани Нікітіної,  Костянтина Дяченко та інших учнів, який підготували до виступу професійні та досвідчені педагоги Вікторія Осташко, Валентина Брук, Тетяна  Паренаго, Ігор Самусь, Світлана Поджара, Людмила Гладишева, Едуард Козачинський, Ірина Войтенкова, Михайло Самусь, Генадій Кікоть.

Культурні досягнення та традиції – це скарб, яким треба вправно скористатися. Справжніми скарбами ДМШ № 2 є дитячий оркестр гармонік «Джерельце», керівник Людмила Гладишева, хори старших та молодших класів, керівник Олена Колесник, духовий оркестр, керівник Ігор Самусь, ансамблі гітаристів, керівники Тетяна Паренаго та Едуард Козачинський, вокальний квінтет «Тоніка», ансамбль скрипалів, керівник Марина Дудінова, інструментальний ансамбль викладачів «Бурлеск» та новостворений ансамбль ложкарів «Веселка», керівник Олена Панченко. З натхненням було представлено сучасні естрадні твори, які вдало виконали секстет саксофоністів, керівник Віктор Мішаков, та Альона Шевченко, викладач Вікторія Осташко. На звітному концерті дитячої музичної школи №2 були присутні Олена Шинкаренко, завідувач відділу культури і туризму міської ради,  учні та батьки, мешканці міста.

Музика супроводжує нас всюди. Але коли вона стає ще й спеціальністю, це вдвічі приємніше. І цієї чудової професії вчить музична школа. Нехай цей храм музичних знань виховує ще не одне покоління талановитих майстрів своєї справи, які будуть дарувати нам радість спілкування з прекрасним світом музики.