spilkyv sur
Протягом березня-квітня 2014 року Конотопським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спільно зі спеціалістом служби міської ради у справах дітей проведено години спілкування з дітьми – сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, особами з числа дітей-сиріт, які навчаються в училищах та технікумах міста. Зокрема в Політехнічному технікумі КІСумДУ було проведено круглий стіл на тему: «Соціальний захист дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування».

Метою проведених заходів, було інформування студентської та учнівської молоді про соціальний захист даної категорії та систему пільг, на які вони мають право.

У ході спілкування, серед розглянутих питань, найактуальнішими стали: житлові питання, право на  користування єдиним квитком, одноразова матеріальна допомога при досягненні повноліття та строки, в які вони можуть її отримати, пільги на утримання житла, допомога при працевлаштуванні, матеріальна допомога на навчання, державні стипендії та інше. Фахівцем надано поради та рекомендації стосовно адаптації до самостійного життя та подальшій соціалізації.