vistavka 9 travnya
9 травня особлива дата, не лише  для кожного мешканця нашого міста, а й для всіх українців, адже 69 років тому наш народ здобув Велику Перемогу над фашистськими загарбниками.

Свято Великої Перемоги розпочалось на Меморіалі Слави, де відбувся мітинг-реквієм «Ту славну весну не забути повік». Більше тисячі конотопців прийшли вшанувати пам’ять полеглих воїнів, які віддали своє життя за наше мирне майбутнє. Атмосфера мітингу, проникливий текст дикторів, театральні замальовки, дали змогу присутнім відчути на собі всі те, що відчули наші ветерани, пройшовши ті пекельні роки.

По закінченні мітенгу-реквієму на Площі Миру біля центру культури і дозвілля «Кінотеатр «Мир» розпочався концерт «Нам Перемога в серці піснею лунає…» за участі народного хорового колективу ветеранів війни та праці МБК «Зоряного»  та творчих колективів і самодіяльних артистів міста.

Концерт був більше схожий на маленьку виставу із відповідним оформленням, бездоганною грою акторів та майстерністю вокалістів, які не залишили байдужими жодного глядача.

Також мешканці міста мали змогу 9 травня в музеї авіації – відділі Конотопського міського краєзнавчого музею ім. О.М.Лазаревського відвідати  свято «Крила Конотопщини».

На святі були представлені численні виставки та колекції: ретро- виставка фотоапаратів та об’єктивів з приватної колекції, виставка моделей літаків та військових нагород із приватної колекції, військова форма різних військових з’єднань України та колишнього Радянського Союзу, виставка предметів радіозв’язку та налагоджений радіовузол.

Найбільше гостей свята приваблювала військова техніка з військових частин, які тимчасово перебувають на Конотопщині. Її можна було не тільки оглянути, а й сфотографуватися. Для всіх бажаючих були відкриті гелікоптери Мі-8 та Мі-24.

Всі присутні мали змогу насолодитись виступом дитячого духового оркестру музичної школи №2.

Свято Перемоги – це особливе свято. 9 травня 1945 року пішов новий відлік часу, часу  миру і спокою, часу коли ми можемо піднявши голову жити вільно на своїй землі. Давайте берегти мир в нашій країні, адже він залежить від нас!