IMG_0740

«Найголовніше – любити життя та людей. Тоді любов повернеться до вас сторицею», – з таким девізом вже 85 років йде по життю голова квартального комітету №21 Тетяна Кононівна Ворона. 52 роки поспіль ця приємна та доброзичлива жінка відстоює інтереси близько 300 жителів свого кварталу, розташованого від колієпроводу й до відділення поштового зв’язку, що біля автовокзалу.

За понад пів століття громадської роботи Тетяна Кононівна встигла здобути авторитет і у представників міської влади, яких вона на своєму віку побачила багато, і у людей, які вже з десяток разів обирають її головою квартального комітету. Це й не дивно, адже на громадській роботі Тетяна Ворона ще зі школи: була піонервожатою та активною комсомолкою. Про роботу на кварталі вона говорить: «Це моє життя, і я його люблю»!

За понад вісім десятиліть віку Тетяні Кононівні довелося пережити чимало: війну, хвороби та  втрату рідних. Проте, незважаючи ні на що, вона не втратила життєвого оптимізму, любові до людей і до праці. За це доля дарує їй довголіття та сили і наснагу працювати на благо громади.

Провулок біля будинку, де мешкає Тетяна Кононівна, просто потопає у квітах. Здавалося б, на клумбах звичайнісінькі квіти – чорнобривці, айстри, майори, мальви, а все разом зачаровує. Магія в тому, що жінка ставиться до них як до живих – з любов’ю і щирим серцем. Її «золотими» руками впорядкована й клумба на території парку ім. Луначарського. За це Тетяна Ворона була нагороджена міською відзнакою  «Осіннє золото» II ступеня. За багаторічну працю (52 роки!) на посаді голови квартального комітету жінка також є володаркою почесної відзнаки «Берегиня».

Погодьтеся, така людина заслуговує на низький уклін з боку громади та влади міста. Саме тому 14 серпня, в день 85-річного ювілею Тетяни Кононівни, привітати її прийшов міський голова Василь Дзед. Поздоровляючи ювілярку, Василь Іванович побажав їй і надалі лишатися такою ж енергійною та небайдужою до проблем жителів свого кварталу, зазначивши, що конотопці повинні пишатися такими людьми. У відповідь Тетяна Ворона продемонструвала почесному гостеві свої квітники, за якими продовжує доглядати, даючи гарний приклад іншим, набагато молодшим за неї конотопцям.