30 травня 2015 року на базі Конотопської дитячої школи №2 відбувся Відкритий обласний фестиваль-конкурс інструментально-ансамблевого виконавства «Vivat, maestro!».
У фестивалі взяли участь викладачі дитячих музичних шкіл та шкіл мистецтв Сумської області з Конотопа, Шостки, Липової Долини, Білопілля, які довели, що не тільки навчають підростаюче покоління, а й на гідному рівні підтримують свою професійну виконавську майстерність. Гості та мешканці Конотопу мали змогу милуватися шедеврами української та світової музики у виконанні 17 прекрасних колективів (52 учасники).
Володарями Гран-прі фестивалю стали: дует у складі Олени Панченко та Владислава Козачинського; інструментальний ансамбль викладачів «Бурлеск» (керівник Тетяна Паренаго) та інструментальний ансамбль «Маестро і компанія» (керівник Віктор Мішаков) – Конотопська дитяча музична школа №2; дует у складі Володимира Самілика та Сергія Гущі – Липоводолинська дитяча школа мистецтв.
Так, і цього року Відкритий обласний фестиваль-конкурс інструментально-ансамблевого виконавства «Vivat, maestro!» засяяв новими іменами.