7 грудня традиційно відзначається День місцевого самоврядування. Самоврядне суспільство – це давня українська традиція, що бере свій початок з часів Київської Русі. Це вибір вільних громадян, які довіряють обраним ними представникам і наділяють їх владними повноваженнями. І саме така влада є справді народною, легітимною, вона існує для суспільства і в інтересах самого суспільства. Як справжні патріоти своєї країни, представники місцевого самоврядування повинні віддавати свої сили щоденному будуванню Української держави – держави людей і для людей.

То ж 07.12.2015 у великому залі Конотопської міської ради відбулись урочистості з нагоди свята. Традиційно разом із працюючими відзначити цей день прийшли ветерани місцевого самоврядування, голови квартальних комітетів, депутати.

Привітавши присутніх, міський голова Артем Семеніхін наголосив на необхідності прозорості та відкритості влади і  побажав усім працюючим представникам місцевого самоврядування великої витримки.

Також очільник міста виконав приємну місію, нагородивши ряд керівників і спеціалістів Почесними грамотами міської ради та Подяками міського голови.