Впродовж місяця у нашому місті експонувалася вулична  виставка “Українська Друга Світова”. Стенди викликали неабиякий інтерес у громади. Це і не дивно, адже, хоча Друга світова війна завершилася понад 70 років тому, теми, пов’язані з нею, досі хвилюють українців.  З історією участі та ролі 2 svспіввітчизників у світовому протистоянні ознайомилось понад 3 тисячі школярів та десятки тисяч мешканців нашого міста та району. Всі вони схвально відгукувалися про презентацію конотопцям унікальних фото та фактів війни. У боротьбі на всіх фронтах від Атлантики до Тихого океану брало участь 6 мільйонів українців, а загинуло тоді понад десять мільйонів наших громадян.

Без перебільшень можна сказати, що виставка внесла суттєві корективи у ствердження мешканців Конотопа, як справжніх українців, підняла патріотичний дух у місті, сприяла поширенню націоналізму та процесу українізації. А це в умовах нинішньої війни з нашим північним сусідом конче необхідно. Адже туди, де живуть справжні усвідомлені українці, ворог ніколи не  посміє ступити ногою  з нав’язуванням своєї історії, мови та псевдомиру. Тому, побачивши у центрі експозиції передусім Україну та роль українців у Світовій війні, конотопці оцінили найголовніше: справжній внесок нашого славного  народу в перемогу над нацизмом з гітлерівськими агресорами.

Тож дякуємо Українському інституту національної пам’яті та Центру досліджень визвольного руху, які спільними зусиллями створили цю виставку. Також варто відмітити проведену роботу у напрямку українізації  суспільства та поширенню націоналізму заступника міського голови м.Конотоп Юрія Ноєвого. Адже завдяки його зусиллям Конотоп – єдине місто – районний центр в Україні, де експонувалася дана виставка. До цього вона побувала у Львові, Києві, Одесі, Черкасах, та, як банерний варіант, у Дніпропетровську. Чекаємо нових ідей та культурних заходів.

Все буде Україна!