derzУ 2016 році на території Конотопської міської ради не відбувалось ні місцевих ні загальнодержавних виборів. Тому відділ ведення Державного реєстру виборців  в основному свою роботу спрямовував на удосконалення Державного реєстру виборців, до якого заносились відомості про громадян України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України і проживають або перебувають на території міста. Станом на 25.05.2016 року в місті обліковувався 65281 виборець, який має право голосу.

За 4 місяці поточного  року видано 157 наказів керівника відділу щодо внесення записів про виборців до бази реєстру та внесення змін до персональних даних. Загалом проведено роботу щодо 3263 виборців. Підготовлено 17 запитів до суб’єктів подання відомостей стосовно 151 виборця.

Також, 8 осіб перевірили свої особисті дані у Державному реєстрі виборців. Низьку активність у цьому питанні можна пояснити відсутністю виборчого процесу в цьому році.

Дані Державного реєстру виборців стають у пригоді не тільки під час виборів. До відділу надходять запити, щодо осіб, що прибули з АРК, Луганської, Донецької області та за допомогою даних Реєстру Державна міграційна служба допомагає цим особам в поновленні документів, вирішенні деяких питань, що нагально необхідно вирішити. Таких запитів ми розглянули у цьому році 15.

А взагалі, якщо кожен виборець, хоча б та категорія громадян, а їх немало, що користуються Інтернет, перевірила б свої дані та дані своїх близьких в “Особистому кабінеті виборця”, ми б отримали реальну картину, та, відповідно, реальну інформацію, яка потребує додаткового опрацювання. Адже, якщо в цьому сервісі виборець отримає негативну відповідь, відповідний відділ ведення зобов’язаний опрацювати надіслану виборцем інформацію, і у разі підтвердження її, внести до Реєстру зміни.

Шановні виборці! Кожен виборець міста може  перевірити свої персоніфіковані дані у відділі ведення Державного реєстру виборців Конотопської міської ради та звернутися з мотивованою заявою щодо неправомірного включення або невключення до Реєстру, виправлення недостовірних відомостей щодо себе чи інших осіб з понеділка по п’ятницю за адресою: м.Конотоп, проспект Миру 8, кабінет 305 (ІІІ поверх адмінбудівлі міської ради), телефони для довідок 6 55 96, 6 55 09. Ми будемо раді будь-якій інформації, що дозволить покращити дані, що містяться в Державному реєстрі виборців та не допустити напруги під час проведення виборів будь-якого рівня, принаймні у тих питаннях, що стосуються списків виборців.

Зробити досконалою базу про громадян, неможливо без контролю та участі громади.