333Забувши про свій обов’язок сплачувати аліменти дитині, батько на Конотопщині відчув на собі дію нещодавно прийнятого Закону #ЧужихДітейНеБуває.
Нерадивий татусь накопичив понад 26 тисяч гривень заборгованості зі сплати аліментів. Завдяки законодавчим нововведення для злісних неплатників аліментів, які набули чинності 6-го лютого цього року, чоловік отримав від державного виконавця постанови про встановлення щодо нього ряду тимчасових обмежень та постанову про арешт коштів на рахунках, відкритих на його ім’я у банках. Врахувавши всі негативні наслідки, батько-боржник одразу погасив в повному обсязі фінансові зобов’язання перед дитиною.
Нагадаємо, що Міністерством юстиції за участі народних депутатів Ірини Луценко, Андрія Іванчука підготовлений другий пакет законодавчих ініціатив, які запровадять ще жорсткіші засоби стимулювання батьків до сплати аліментів.
Не платити аліменти має бути не вигідно. Тож, якщо заборгованість перевищує один рік, на суму боргу нараховується пеня в 20%. Якщо заборгованість перевищить 2 роки – переплата сягне 30%. А тим, хто не платить 3 роки й більше, доведеться заплатити додаткові 50% від суми боргу.
Також серед новацій – необхідність для претендентів на керівні державні посади надавати довідку про відсутність боргу та можливість звільнення з держслужби неплатників, які забули про своїх дітей більше, ніж на 12 місяців.