perem tux xto by v boiu
Таку назву мав вечір пам’яті проведений 6 травня 2014 року у залі Великої Вітчизняної війни Конотопського міського краєзнавчого музею ім.О.М.Лазаревського. В ньому взяли участь ветеран війни і збройних сил, відомий місцевий поет Михайло Казарцев та лікар Конотопської центральної районної лікарні, місцевий поет Сергій Холмецький.

Науковий співробітник Конотопського міського краєзнавчого музею ім.О.М.Лазаревського Шаміль Акічев ознайомив запрошених гостей та учнів Конотопської міської гімназії з подіями Великої Вітчизняної війни, пов’язаними з Конотопом та історією святкування Дня Перемоги.

Михайло Казарцев розповів про військову юність та історію створення своїх перших віршів, написаних у далекому 1945 році. Михайло Казарцев  та Сергій Холмецький прочитали свої вірші, присвячені Великій Вітчизняній війні, розповіли про роль поезії в їхньому житті і подарували гімназистам сторінки своїх нових творів.

Учні гімназії ознайомилися з виставкою книг: «Цей святковий День Перемоги». На згадку про цей вечір були зроблені фотографії з шановними гостями. Присутні на вечорі вшанували пам’ять загиблих у Великій Вітчизняній війні хвилиною мовчання.